top of page

Holistic Therapies
The way we stay physically young

Rejuvance / Gua Sha / Sculptural Face Lift / F.T.E./ Antiaging Massage

Με μία σύντομη παρατήρηση των ανθρώπων γύρω μας μπορούμε σχετικά εύκολα να διακρίνουμε ρυτίδες που έχουν εγκατασταθεί στα πρόσωπά τους, είτε από τη συχνή έκφραση, είτε αυτές που έχουν αποτυπωθεί χαρακτηρίζοντας μια ,σχεδόν μόνιμη, συναισθηματική διάθεση . Η σκέψη και η διάθεσή μας είναι ευρύτερα γνωστό ότι επηρεάζει τους μύες, τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας και τη γενική μας όψη . Συνήθεις μορφασμούς που παρατηρούμε  στους οικείους μας ή ακόμα και στο δικό μας πρόσωπο είναι αυτοί του άγχους, του θυμού, του φόβου, της στενοχώριας της ανησυχίας αλλά ιδιαίτερα του πόνου, συναισθηματικού ή σωματικού. Έτσι με την πάροδο της βιολογικής ηλικίας και με τη συσσώρευση εμπειριών, άλλοτε ευχάριστων και άλλοτε δυσάρεστων, τα πρόσωπα παραμορφώνονται, αλλοιώνοντας τα αρχικά τους χαρακτηριστικά  αφήνοντας σημάδια, γραμμές και ρυτίδες που μας δείχνουν πιο κουρασμένους και γερασμένους. 

'Οπως λοιπόν στην επιδερμίδα, έτσι και στα βαθύτερα επίπεδα του δέρματος συμβαίνουν προοδευτικά αλλαγές στη λειτουργία και στη δομή. Καταρχάς, ας γνωρίσουμε τί συμβαίνει στο χόριο, δηλαδή στη δεύτερη στιβάδα του δέρματος. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο συνδετικός ιστός, ένα είδος πλέγματος που αποτελείται από  ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, που προσδίδουν την ευλυγισία, τη συνοχή και κάνουν το δέρμα να είναι σφιχτό και γεμάτο. Με την πάροδο του χρόνου και ειδικά με απουσία εκγύμνασης των μυών του προσώπου, οι ίνες αυτές ατροφούν, σκληραίνουν, δεν οξυγονώνονται γι' αυτό παρατηρούμε να σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες και πτυχώσεις. Επιπλέον, η μεσοκυττάρια ζελατινώδης ουσία που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά σκληραίνει, ενώ παράλληλα  το δέρμα μπορεί να κολλήσει κατά τόπους στους ιστούς που περιβάλλουν τους μύες και τα οστά. Αποτέλεσμα αυτών είναι να χάνει προοδευτικά την ελαστικότητά του και να δείχνει θαμπό, ανομοιόμορφο με απουσία υγρασίας και ενυδάτωσης. 

Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ βοηθούν θεαματικά στο σημείο αυτό που παύει ή που έχει πάψει αρκετά πριν ο οργανισμός να παράγει κολλαγόνο. Με συγκεκριμένες και καθοριστικές κινήσεις μπορούμε να αναζωογονήσουμε το δέρμα εκ βάθους, να απαλλάξουμε τους μύες από δυσάρεστες εντάσεις που αλλοιώνουν να χαρακτηριστικά, να προσφέρουμε οξυγόνωση στην περιοχή του κρανίου, του λαιμού και των ώμων. Στόχος μας είναι να αμβλύνουμε να σημάδια του χρόνου ή ακόμα καλύτερα να τα προλάβουμε καθυστερώντας σημαντικά τη βιολογική γήρανση,ακόμα και να αναστρέψουμε αυτά τα σημάδια βελτιώνοντας τη διάθεση και τη γενικότερη όψη.

Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ δουλεύουν λοιπόν σε τρία βασικά επίπεδα: στο συνδετικό  ιστό, διεγείροντας τους ινοβλάστες, στους μύες, χαλαρώνοντάς τους, και τρίτο επενεργούν στους μεσημβρινούς, ξεμπλοκάροντας και βελτιστοποιώντας τη  ροή της ενέργειας στο σώμα. 

Οι Μεσημβρινοί κατά την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική αποτελούν ένα πολύπλοκο δίκτυο ενεργειακών καναλιών, που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: την απρόσκοπτη κυκλοφορία της Ενέργειας Τσι σε όλον τον οργανισμό. Οι Μεσημβρινοί διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: τους Πρωτεύοντες και τους Δευτερεύοντες. Κάθε ένας από τους Πρωτεύοντες Μεσημβρινούς ξεκινά από συγκεκριμένο όργανο (Zhang) ή σπλάχνο (Fu), από το οποίο παίρνει και την ονομασία του. Κάθε όργανο είναι συζευγμένο με ένα σπλάχνο και έτσι δημιουργούνται έξι ζεύγη Πρωτευόντων Μεσημβρινών.
· Ήπαρ - Χοληδόχος Κύστη
· Καρδιά - Λεπτό Έντερο
· Σπλήνας - Στόμαχος
· Πνεύμονας - Παχύ Έντερο
· Νεφροί - Ουροδόχος Κύστη
· Περικάρδιο - Τριπλός Θερμαστής

Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ με τις εξειδικευμένες κινήσεις τους περνούν πάνω από τα βελονιστικά σημεία του προσώπου και γενικότερα του κρανίου ασκώντας θεραπευτική δράση. Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θεωρεί πως ασκώντας πιέσεις σε αυτά τα συγκεκριμένα σημεία, εξασφαλίζεται, τόσο η απρόσκοπτη ροή της Ζωτικής Ενέργειας, όσο και η άμυνα του οργανισμού έναντι των διαφόρων βλαπτικών παραγόντων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το πρόσωπο δείχνει ξεκούραστο, φωτεινό και σφριγηλό, σαν να έχει γυρίσει πίσω ο χρόνος. Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ δρουν αθροιστικά που σημαίνει ότι όσο τις επαναλαμβάνουμε τόσο καλυτερεύει η ποιότητα του δέρματος, και αισθανόμαστε περισσότερη ευεξία. Εκτός από την ορατή τόνωση της επιδερμίδας και την ανόθρωση των μυών, οι θεραπείες αυτές ηρεμούν το νευρικό σύστημα προσφέροντας μία πρωτόγνωρη αίσθηση χαλάρωσης και απελευθέρωσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πλέον σημαντικό για την υγεία μας είναι να έχουμε έναν οργανισμό με τις λιγότερες δυνατές τοξίνες. Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ στοχεύουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού διαμέσου της ροής της λέμφου. Τα παρακάτω αποτελούν μαρτυρίες ανθρώπων που δέχθηκαν ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ για διάστημα 6-7 εβδομάδων.

Ξεκούραστα μάτια με λιγότερα πρηξίματα

Απαλλαγή από πονοκεφάλους

Καλύτερος ύπνος

Περισσότερη διαύγεια

Βαθιά σωματική και νοητική χαλάρωση

Καλύτερη αναπνοή 

Καλύτερη λειτουργία της γνάθου

Καλύτερα οξυγόνωση των ιστών και του κρανίου

Ανόρθωση των μυών 

Φυσικό γέμισμα των ρυτίδων 

Αίσθηση ευεξίας

Καλύτερη υγεία

Παράταση της νεότητας

Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ συνήθως ακολουθούν έναν κύκλο 6 θεραπειών χωρίς αυτό να είναι απόλυτο και περιοριστικό. Ο αριθμός τους εξαρτάται από το αρχικό στάδιο το οποίο βρίσκεται κάθε άνθρωπος και στο σημείο που θέλει να φτάσει. Καλό είναι να συμπληρωθούν οι 6 συνεδρίες. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να ξυπνήσει ο οργανισμός και να αρχίσει να αποδίδει. 

Τα αποτελέσματα των ΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ διαρκούν και μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών για τουλάχιστον 6 μήνες όπου και είναι καλό να επαναληφθούν. Όταν όμως γίνεται συντήρηση μία με δύο θεραπείες το μήνα, τότε απλά, δεν χρειάζεται να επαναλάβετε καινούριο κύκλο. 

Οι ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ δεν παραμορφώνουν το δέρμα και την όψη. Το αντίθετο μάλιστα, επαναφέρουν το πρόσωπο σταδιακά όπως ήταν πριν μερικά χρόνια. Είναι οικονομικές και δεν χρειάζεται να προβαίνετε σε αγορά ακριβών καλλυντικών γιατί ενυδατώνουν εκ των έσω την επιδερμίδα. Δεν έχουν παρενέργειες ωστόσο ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ σε

δερματολογικές παθήσεις (ακμή, πληγές, μυρμηγκιές, έρπη)

καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας

εγκύους

σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

ζαχαρώδη διαβήτη

επιληπτικούς ασθενείς

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις θεραπείες, μη διστάσετε να καλέσετε

bottom of page